16
Sep

Van product ontwerp naar consument

Van product ontwerp naar consument

Wanneer een klant een aanvraag indient bij Brabo Verpakking, begint een zorgvuldig proces dat ervoor zorgt dat het eindproduct perfect aansluit bij de wensen van de klant. Van het eerste contact tot het afleveren van een op maat gemaakte verpakking, elk detail telt. In deze blog nemen we je mee door het proces en laten we zien hoe we bij Brabo Verpakking van een eerste idee tot een tevreden consument komen.

Het eerste contact
De meeste aanvragen komen binnen via e-mail of telefoon. Afhankelijk van de vraag en de complexiteit van het project, nemen we contact op met de klant om meer informatie te verzamelen. Soms sturen we direct een offerte, terwijl we bij complexere aanvragen liever een persoonlijk bezoek afleggen om de wensen en mogelijkheden goed te bespreken.


Bezoeken op locatie
Voor complexe projecten of grote orders bezoekt Roling, de eigenaar van Brabo Verpakking, de klant vaak persoonlijk. Tijdens deze bezoeken bespreken ze de wensen van de klant en noteren ze alle details. Na het bezoek wordt een verslag gemaakt en doorgegeven aan de binnendienst, die verder werkt aan de offerte. Het is ook belangrijk om te bekijken welk product verpakt moet worden en op welke manier het product wordt verzonden. Bij verzending met eigen vervoer is de kans op beschadiging vaak veel kleiner dan bij verzending met een pakketdienst. Er wordt ook goed gekeken naar de handling van het verpakken. Soms kan een verpakking duurder zijn, maar levert deze een flinke besparing in de handling op, waardoor het uiteindelijk een goedkopere oplossing is.

Ontwerp en ontwikkeling
Wanneer de aanvraag betrekking heeft op een verpakking op maat, zorgen we vaak voor een model. Samen met de modellenmaker werkt Roling aan een prototype dat de specifieke behoeften van de klant vervult. Dit model wordt bij de klant afgeleverd en besproken. Indien nodig worden er aanpassingen gedaan totdat de klant volledig tevreden is met het ontwerp.
 
Snelle en efficiënte afhandeling
Voor standaardartikelen of concrete aanvragen gaat het proces vaak sneller. Hier kunnen we meestal direct een offerte opstellen en naar de klant sturen. Soms leveren we de offerte persoonlijk af, zodat we de reactie van de klant kunnen peilen en eventuele vragen direct kunnen beantwoorden.
 
Maatwerk in de praktijk
Een mooi voorbeeld van ons maatwerk is het verpakkingsmateriaal voor Visspeciaalzaak Van Reenen. Voor deze klant ontwikkelden we satéprikkers met vlaggetjes en papieren draagtassen, perfect passend bij hun heerlijke visschotels en maaltijden. Dus, de volgende keer dat je van een visgourmet geniet, denk dan aan ons als je de mooie verpakking ziet.